Burse - Fonduri mutuale

Ce planuri are noul preşedinte pentru Bursa de la Bucureşti

Autor: Roxana Daniela Pricop

09.01.2012, 20:17 711

Programul de dezvoltare cu care Lucian Anghel a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al BVB:

Prioritatea zero: pe termen foarte scurt BVB trebuie să pună umărul la creşterea probabilităţii de succes a ofertelor publice ale companiilor de stat. Pe termen mai lung, BVB trebuie să creeze şi să implementeze o strategie ambiţioasă de dezvoltare care să aibă la bază funcţia principală a bursei: de finanţare a companiilor atât de stat cât şi private. Bursa trebuie să devină o alternativă de finanţare reală pentru antreprenorii locali reducându-se astfel din dependenţa de finanţare bancară

Echipa de management: susţine că echipa executivă este esenţială pentru dezvoltarea bursei, însă echipa are nevoie de sprijinul, ghidajul şi viziunea întregului Consiliu şi nu doar al preşedintelui. Vrea o echipă de executivi unită, eficientă, deschisă la nou, proactivă şi motivată.

Ofertele de privatizare lansate de stat: declară că doar după ce vom avea o istorie de succes pentru listarea companiilor de stat putem spera să aducem la bursă campioni naţionali sau regionali. "Nici nu doresc să mă gândesc dacă am eşua în acest demers care ar fi costul de imagine, cel financiar sau de încredere în evoluţia viitoare"

BVB în lume: BVB trebuie să fie mai activă în acţiuni de marketing, promovare în scopul creşterii vizibilităţii emitenţilor, să organizeze road-showuri interne şi internaţionale cu companiile, să discute şi să asculte solicitările brokerilor şi ale investitorilor locali şi internaţionali, să elimine din barierele rămase în accesarea pieţei fie ele şi administrative, birocratice, fiscale sau de orice altă natură.

Nu în ultimul rând: BVB trebuie să îmbunătăţească dialogul instituţional cu CNVM, Guvern, FMI, CE şi BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO