Burse - Fonduri mutuale

Cinca s-a retras de la conducerea Flamingo

Cinca s-a retras de la conducerea Flamingo

Click pentru imaginea marita

24.01.2008, 19:24 22

Retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo International (FLA) a raportat afaceri de 171 mil. euro in 2007, in crestere cu 29,5% comparativ cu nivelul de 132,1 mil. euro aferent anului 2006.
Rezultatele inregistrate au depasit cu 9 mil. euro estimarile initiale si au determinat trecerea pe profit a grupului, dupa ce in 2006 acesta acumulase pierderi de aproape 13 mil. euro. Compania a inregistrat anul trecut un profit de 500.000 de euro.
"Grupul Flamingo International a finalizat procesul de restructurare si consolidare a companiei in 2007, iar anul acesta se va concentra in totalitate asupra businessului sau central", a declarat Jiri Rizek, directorul general al companiei.
Odata cu raportarea rezultatelor financiare, retailerul a anuntat numirea lui Dragos Simion in functia de presedinte a consiliului de administratie, preluata de la actionarul principal Dragos Cinca, unul dintre fondatorii companiei in 1994.
"Voi continua sa fiu un membru activ in cadrul Flamingo International si dupa aceasta numire, insa din postura de actionar principal si membru al Consiliului de Administratie", a declarat Dragos Cinca.
El mai detine o participatie de 25% in cadrul grupului, dupa ce a vandut mai multe pachete de actiuni pe Bursa in ultimii ani. Participatia sa valoreaza in prezent pe Bursa circa 16,7 mil. euro.
Numirea lui Dragos Simion, fostul vicepresedinte al Flamingo, a fost anuntata dupa numirea lui Jiri Rizek ca director general al companiei. Simion este artizanul listarii Flamingo la Bursa de Valori Bucuresti, in 2005, el fiind implicat si in fuziunea dintre Flamingo si Flanco realizata in 2006 tot prin intermediul pietei de capital.
Actiunile Flamingo au inregistrat o scadere puternica in ultimele luni, pierzand peste 30% fata de pretul maxim atins in luna iulie. In ultimele zile s-au realizat mai multe tranzactii mari cu actiunile Flamingo in care a fost implicat fondul american de investitii QVT, care detine aproape 15% din companie. La inceputul saptamanii, compania a rascumparat din piata 5 milioane de actiuni pentru a le distribui salariatilor.
Pretul actiunilor Flamingo au inregistrat in cursul sedintei de tranzactionare de ieri o crestere de 2,8%, in condiitile in care majoritatea actiunilor din piata au inchis in scadere. Actiunile Flamingo au inchis sedinta la un pret de 0,298 lei/actiune, la acest nivel valoarea de piata a companiei fiind de 61,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO