Burse - Fonduri mutuale

Cine este Dragoş Bîlteanu, noul preşedinte al SIF Banat-Crişana

 Cine este Dragoş Bîlteanu, noul preşedinte al SIF Banat-Crişana
26.10.2012, 16:38 6054

Dragoş George Bîlteanu, noul preşedinte al SIF Banat-Crişana (SIF 1), 35 de ani, este absolvent de ASE şi deţine un master în administrarea afacerilor obţinut în 2005 la Şcoala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană, în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA.

Bîlteanu, intrat în atenţia presei mondene după ce s-a căsătorit în primăvara anului 2011 cu cântăreaţa Cristina Rus, este membru în Consiliul de Administraţie al SIF 1 din luna ianuarie 2010.
El a fost numit în CA odată cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă. După numai şapte luni, Ciorcilă a demisionat din CA al SIF Banat-Crişana, alături de un fost vicepreşedinte al băncii, Claudiu Silaghi.
Dragoş Bîlteanu deţine mai multe firme, dintre care cea mai prolifică, Romenergo, a cumpărat în luna februarie a acestui an 4% din acţiunile SIF Banat-Crişana de la Banca Transilvania şi cinci subsidiare ale acesteia. Prin această tranzacţie, Romenergo a ajuns să deţină 5% din titlurile SIF.
O altă firmă deţinută de Bîleanu, Lorient Limited, a cumpărat vara aceasta, alături de un investitor grec, clădirea de birouri Tower Center din Piaţa Victoriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO