Burse - Fonduri mutuale

​CNVM a aprobat prospectul preliminar al vânzării pe bursă a 15% din acţiunile Transelectrica

​CNVM a aprobat prospectul preliminar al vânzării pe bursă a 15% din acţiunile Transelectrica

Autor: Andrei Chirileasa

01.02.2012, 18:13 391

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat marţi prospectul preliminar pentru oferta publică prin care statul îşi propune să vândă pe bursă 15% din acţiunile Transelectrica (TEL).

Oferta Transelectrica este intermediată de un consorţiu condus de BCR din care fac parte firmele de brokeraj Swiss Capital şi Intercapital Invest.

Pe baza prospectului preliminar, intermediarii ofertei vor evalua interesul investitorilor instituţionali pentru oferta Transelectrica şi vor calcula preţul pe care aceştia sunt dispuşi să-l plătească în cadrul ofertei. Apoi, intermediarii vor merge cu propunerea de preţ la Ministerul Economiei. Preţul va fi aprobat de Guvern iar apoi va fi introdus în prospectul final care trebuie să primească avizul CNVM.

Oferta Transelectrica este programată să aibă loc la finalul lunii februarie. În prezent, compania este evaluată pe bursă la 319 mil. euro, iar pachetul de 15% care va fi scos la vânzare valorează aproape 48 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO