Burse - Fonduri mutuale

CNVM l-a suspendat pentru două săptămâni pe Dinel Staicu

17.06.2010, 10:30 20

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a hotărâtmiercuri suspendarea, pentru o perioadă de două săptămâni, aexercitării de către Dinel Staicu a calităţilor de membru alConsiliului de Administraţie şi de conducător al SIF Oltenia(SIF5).

Decizia CNVM vine după ce Judecatoria Sectorului 4 l-a condamnatpe Dinel Staicu la 4 ani de închisoare cu executare si la platasumei de 8 mil. lei pentru fraudarea Băncii Internaţionale aReligiilor (BIR). Staicu a declarat ieri ca a făcut apel împotrivadeciziei.

Potrivit deciziei CNVM, SIF Oltenia va adopta toate măsurilelegale care se impun pentru a asigura buna funcţionare aactivităţii societăţii în această perioadă.

"Autoritatea pieţei de capital îşi exercită astfel în bazaprerogativelor conferite de legea de organizare şi funcţionare,rolul activ de protecţie a investitorilor SIF Oltenia şi desupraveghere a activităţii desfăşurate de entitatea în cauză",susţin reprezentanţii CNVM.

Acţiunile SIF Oltenia au fost suspendate de la tranzacţionare şivor reveni în jurul orei 11:00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO