Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Dan Câmpeanu-Richard, project finance specialist şi fost bancher, preia conducerea dezvoltatorului imobiliar Impact. Mandatul lui Constantin Sebeşanu, actual CEO, expiră la 31 mai 2024

Bursă: Dan Câmpeanu-Richard, project finance specialist...

Autor: Liviu Popescu

13.05.2024, 18:15 564

Dezvoltatorul imobilar Impact Developer&Contractor (simbol bursier IMP), companie antreprenorială controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a anunţat luni seară la Bursa de Valori că l-a numit în funcţia de director general interimar pe Câmpeanu Richard Dan-Sebastian de la 1 iunie 2024. Acesta îl înlocuieşte pe Constantin Sebeşanu, al cărui mandat încetează la data de 31 mai 2024. Dan Câmpeanu-Richard este din ianuarie 2021 project finance specialist al companiei. Anterior el a lucrat la Banca Transilvania, OTP, Credit Europe Bank.

În raportul publicat la BVB se menţionează că Bistriceanu Jean-Claudiu, director financiar, va acţiona ca persoană împuternicită împreună cu Câmpeanu Richard Dan-Sebastian, conform art. 1432 alin. 5 din Legea nr.31/1990 privind societătile, incepând cu data de 01.06.2024.

“Acesta îl va înlocui pe domnul Apostol Sorin, al cărui mandat încetează la data de 31.05.2024 prin acordul părţilor. Domnul Apostol Sorin va continua să sprijine compania din poziţia de membru în Consiliul de Administraţie. Aceste modificări sunt menite să faciliteze procesul de integrare a noilor entităţi şi să maximizeze sinergiile dintre toate companiile din Grupul Impact.

Constantin (Tinu) Sebeşanu a menţionat: „În luna iunie voi încheia o colaborare de durată cu Grupul Impact, o perioadă cu multe provocări şi satisfacţii. Pe durata mandatului compania a continuat extinderea la nivel naţional, şi-a întărit sistemele de Guvernanţă Corporativă, a adoptat şi implementat cadrul ESG şi a integrat pe verticală cu companii de construcţii, arhitectură şi servicii conexe. Impact a dovedit rezilienţă şi a finalizat un număr de peste 1200 unităţi locative, lucrări semnificative de infrastructură în complexurile sale rezidenţiale, precum şi Greenfield Plaza alături de noul sediu central al grupului, ceea ce reprezintă un reper al serviciilor de proximitate pentru o comunitate sustenabilă. Dezvoltările de anvergură ale grupului includ standardele nZEB, BREEAM şi aduc servicii complementare esenţiale locuitorilor precum creşe, grădiniţe şi şcoli, lăcaşe de cult sau servicii medicale”.

Impact are o capitalizare bursieră de 560 mil. lei. De la începutul anului 2024 acţiunile au minus 7,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO