Burse - Fonduri mutuale

Combinatul Laminorul Brăila rămâne deschis. „Lucrăm cât putem vinde şi încercăm să fim realişti“

Mirela Bamiopol, administratorul special al Laminorul Brăila: Pentru repornirea întreprinderii au fost angajate aproape 250 de persoane.

Mirela Bamiopol, administratorul special al Laminorul Brăila: Pentru repornirea întreprinderii au fost angajate aproape 250 de persoane.

Autor: Radu Bostan

10.11.2014, 00:06 632
Conducerea Laminorului Brăila (LMRU), unul dintre combinatele metalurgice care au aparţinut grupului rus Mechel, spune că şi-a intensificat activitatea de vânzări în ideea de a restabili contactele cu clienţii vechi şi de a găsi clienţi noi pentru uzina care a stat închisă timp de un an şi jumătate.
 
Laminorul, care produce profiluri de oţel pentru construcţii, căi ferate şi industria navală, şi-a întrerupt activitatea în decembrie 2012, după ce criza economică a dus la prăbu­şirea vânzărilor şi la pierderi de 50 milioane de lei într-un singur an. La pachet cu celelalte combinate deţinute de grupul rus, Laminorul a fost vândută anul trecut către firma Invest Nikarom, care a deschis procedura de insolven­ţă pentru a le reorganiza. Uzina de la Brăila şi-a reluat activitatea de-abia în august 2014, pe o perioadă de probă de trei luni, în urma căreia noii proprietari să poată evalua oportunitatea menţinerii acesteia în funcţiune.
 
„Pentru repornirea întreprinderii au fost angajate aproape 250 de persoane, care sunt suficiente pentru a acoperi nevoile curente. Ne bazăm strategia actuală pe cererea din piaţă şi încercăm să fim cât mai realişti. De aceea nivelul producţiei este în concordanţă directă cu cerinţele. Lucrăm cât putem vinde“, a spus Mirela Bamiopol, administratorul special al Laminorul Brăila.
 
Rezultatele financiare transmise Bursei săptămâna trecută acoperă primele nouă luni din an, deci şi două luni de funcţionare efectivă, în timp ce în raportările anterioare toate veniturile proveneau din vânzarea stocurilor. Cu producţie nouă, compania a realizat astfel afaceri de 4 milioane de lei doar în trimestrul al treilea, mai mult decât în întreg semestrul I, dar şi pierderile s-au triplat către cifra de 1,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO