Burse - Fonduri mutuale

​Compania de transport naval Giurgiu Nav a fost vândută pe Bursă cu 4,2 mil. euro

Autor: Andrei Chirileasa

14.07.2011, 19:40 775

Pachetul majoritar de 92% din acţiunilecompaniei de transporturi navale Giurgiu Nav (GIUR) a fost vândutpe Bursă cu 18 mil. lei (4,2 mil. euro), printr-o operaţiune devânzare specială la ordin.

Pachetul era deţinut de PSV Company (fostaPetromservice), companie aflată în insolvenţă. Vânzarea a fostcoordonată de administratorul judiciar al PSV Company, RVAInsolvency Specialists. RVA încearcă de două săptămâni să găseascăun cumpărător pe Bursă pentru Giugiu Nav.

Tranzacţia s-a realizat la preţul de 0,88lei/acţiune, cu 79% sub ultima cotaţie de pe piaţa RASDAQ aacţiunilor GIUR, care sunt însă foarte puţinlichide.

La începutul acestei săptămâni, o firmăînregistrată în Marea Britanie a cerut deschiderea proceduriiinsolvenţei împotriva Giurgiu Nav pentru facturi neachitate învaloare de 200.000 de dolari.

Giurgiu Nav a realizat anul trecut o cifră deafaceri de 32 mil. lei (7,6 mil. euro) şi a înregistrat pierderi de7,67 mil. lei (1,82 mil. euro). Compania avea 290 de angajaţi în2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO