Burse - Fonduri mutuale

Cu un profit de sase ori mai mare, Romcab se pregateste de o majorare de capital

12.11.2007, 19:14 18

Producatorul de cabluri electrice Romcab din Targu Mures a obtinut in primele noua luni un profit brut de 620.000 de euro (2,02 milioane de lei), de sase ori mai mare comparativ cu profitul din perioada similara a anului trecut.
Romcab a realizat la finalul lunii septembrie o cifra de afaceri de 11,7 mil. euro, in crestere cu 12% fata de vanzarile din primele trei trimestre din 2006.
Reprezentantii companiei au precizat ca in acest an au fost concretizate contractele incheiate cu unii dintre principalii producatori din industria auto, firma furnizand conductori auto si cablaje auto destinate dotarii autoturismelor marca Honda, Mazda, Mercedes si Opel.
Cresterea vanzarilor destinate industriei auto a fost in 2007 de peste doua ori, astfel incat vanzarile catre acest segment de piata au depasit o pondere de 30% in cifra de afaceri.
Conducerea Romcab a mai precizat ca intentioneaza sa deruleze o majorare de capital cu scopul obtinerii finantarii necesare proiectelor de dezvoltare pe care le are compania. Actionarul majoritar al Romcab, firma Sadalbari SRL, a vandut saptamana trecuta 4,36% din actiunile firmei, banii urmand sa fie folositi in cadrul majorarii de capital, potrivit reprezentantilor companiei.
Actiunile Romcab au facut saptamana trecuta obiectul unor tranzactii mari, prin care s-au transferat in total peste 10% din actiuni.
Alaturi de Sadalbari, un alt vanzator important a fost Daniel tepes, actionarul majoritar al societatii de brokeraj HTI Valori Mobiliare. Cumparatorii pachetelor vandute de cei doi actionari au fost fondul olandez MEI si un fond de investitii al bancii Morgan Stanley.
Conducerea Romcab spune ca daca actiunile se vor apropia de valoarea "reala", va continua sa mai vanda din titluri.
"Intentionam sa mai vindem in situatia in care valoarea actiunii va ajunge aproape de nivelul real al acesteia si pentru a sustine pe viitor necesitatea de lichiditati a companiei avand in vedere planurile de dezvoltare ale acesteia. Deocamdata valoarea actiunii este sub valoarea determinata de calculul prin metoda activului net, deci expectativa noastra este de crestere puternica in perioada imediat urmatoare", a declarat Carmen Magyari, asistent manager in cadrul Romcab.
Oficialii societatii nu exclud o asociere cu o alta companie in viitor. "Tot timpul am fost, suntem si vom fi in discutii cu parteneri de prim rang din industria de profil pentru vanzare-cumparare sau asociere. Aceasta este piata in industrie si nu excludem o consolidare a pietii sub umbrela Romcab", a precizat Magyari.
Romcab estimeaza pentru finalul acestui an o cifra de afaceri de 16,1 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de anul trecut, in timp ce profitul net este estimat la nivelul a 5% din cifra de afaceri.
Compania se afla in reorganizare judiciara de la finele lui 2004 din cauza asumarii de garantii pentru firmele care faceau parte din Grupul Paneuro, fostul actionar majoritar.
"Date fiind conditiile actuale, se estimeaza ca procesul de reorganizare va fi finalizat pana in data de 15 noiembrie", a spus Carmen Magyari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO