Burse - Fonduri mutuale

Cursul de schimb si-a pus amprenta asupra profitabilitatii Impact

16.05.2007, 18:03 18

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Developer & Contractor a obtinut in acest an un profit de 2,17 milioane de lei (0,64 milioane de euro), de peste sase ori mai ridicat fata de perioada similara din 2006, potrivit raportarilor companiei.
Compania a fost afectata intr-o proportie mai mica in acest an de evolutia cursului de schimb, datorita negocierii contractelor in lei, spun reprezentatii companiei.
"O parte mai mare a contractelor finalizate anul acesta au fost negociate in lei, acestea fiind mai rentabile", spune Carmen Sandulescu, directorul executiv al Impact Bucuresti.
In aceeasi perioada, afacerile Impact s-au mentinut relativ constante, la 17,3 milioane de lei (5,1 milioane de euro).
"Iarna a fost mai blanda fapt pentru care si vanzarile au fost mai mari, iar pe noul mod de raportare nu se recunosc in cifra de afaceri anumite venituri aferente imobilizarilor", spune Carmen Sandulescu.
Compania a trecut la modul de raportare pe standarde romanesti (RAS), conform caruia veniturile din proiectele aflate in curs de executie nu sunt recunoscute proportional cu gradul de realizare, ci la finalizarea acestora.
Rezultatul pe primele trei luni nu a inclus si profitul din reevaluare, estimat in acest an la 65,4 milioane de lei (19,5 milioane de euro), care, conform reprezentantilor companiei, va fi inregistrat la finele lui 2007. Impact si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 92,9 milioane de lei (27,7 mil. euro), de aproape 4 ori mai ridicat decat cel inregistrat anul trecut.
Veniturile companiei s-au majorat in primul trimestru cu 33%, pana la 31,3 milioane de lei (9,2 milioane de euro), sub cresterea estimata in buget, de peste doua ori.
Data fiind ciclicitatea activitatii companiei, reprezentantii companiei se asteapta la o intensificare a activitatii spre finalul anului. Actiunile Impact au castigat ieri 4,5%, inchizand sedinta la pretul de 0,93 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea bursiera a companiei este de 281,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO