Burse - Fonduri mutuale

Curtea de Apel Brasov: SIF3 nu a respectat cvorumul

10.06.2008, 20:10 17

Curtea de Apel Brasov, care a decis in favoarea Cocor in procesul cu SIF Transilvania (SIF3) privind anularea unei hotarari a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) din aprilie 2007, a motivat decizia prin neintrunirea cvorumului necesar desfasurarii AGOA.
"Se constata ca AGOA din 27 aprilie 2007 nu a respectat conditiile statutare referitoare la cvorum, astfel incat din acest punct de vedere hotararea adoptata este lovita de nulitate absoluta", se arata in motivatia deciziei prin care Curtea de Apel Brasov a admis actiunea Cocor.
Nulitate absoluta inseamna ca oricine poate cere in instanta anularea acelei AGA la 3 ani de la tinerea ei va castiga in instanta, chiar daca nu este actionar al SIF Transilvania, sustin reprezentantii Cocor.
In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor SIF Transilvania de anul trecut s-a aprobat si dublarea capitalului social al societatii prin incorporarea profitului net din 2006 si distribuirea de actiuni gratuite. Cocor a atacat in justitie hotararea respectiva, iar actiunile emise in urma hotararii AGA sunt suspendate de la tranzactionare.
Reprezentantii SIF Transilvania sustin ca au facut recurs impotriva deciziei Curtii de Apel Brasov.
"N-am vazut motivatia deciziei curtii. Cvorumul pe baza caruia s-a desfasurat AGA era unul statutar, acceptat de institutiile pietei de capital", a declarat Florian Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania.
Cocor si SIF Transilvania asteapta decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care urmeaza sa dea pe 24 iunie 2008 verdictul final privind majorarea de capital de la SIF Transilvania.
Prima instanta care a judecat cererea Cocor de anulare a majorarii de capital aprobata in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) SIF Transilvania din aprilie 2007 a fost Tribunalul Brasov, care a dat castig de cauza SIF-ului.
Cocor a facut apel la aceasta decizie, insa acesta a fost respins de Curtea de Apel Brasov pe motiv ca a fost depus prea tarziu, decizie pe care firma din Bucuresti a atacat-o la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO