Burse - Fonduri mutuale

Daianu: am pierdut la fel de mult ca in 2000, la criza Dot-com

Daianu: am pierdut la fel de mult ca in 2000, la criza Dot-com
13.10.2012, 16:26 2483

Daniel Daianu, fost ministru al finantelor, a declarat in aceasta dupa amiaza la Realitatea TV ca suma pierduta la WBS Holding, firma de brokeraj detinuta de omul de afaceri Cristian Sima, se ridica la nivelul pierderilor pe care le-a suferit in 2000 in portofoliul de actiuni dot-com detinute pe bursa americana.

Cristian Sima a disparut de doua saptamini din Romania, lasand circa 60 clienti cu investitii de zeci si sute de mii de euro in incertitudine. Sima a trimis mesaje catre media romanesti in care a spus ca a pierdut banii clientilor.

Daianu a mai spus ca a inceput sa investeasca prin firma WBS Holding in noiembrie 2011 si i s-a raportat un randament mediu anual in valuta de 8%, prin extrase de cont pe care le primea de cinci ori pe saptamina. Nu este clar pina acest moment cati bani au fost pierduti. Daianu a mai spus ca este frapat de remarca lui Sima, care a intervenit vineri seara in direct la Realitatea, ca a pierdut bani prin tranzactii in afara mandatului.

El a mai spus ca a platit impozit pe castiguri, chiar daca nu le-a incasat. De asemenea, fostul ministru de finante spune ca este vorba si de un deficit de reglementare a acestui tip de tranzactii, cu actiuni si valute pe pietele externe, care ar trebui ca acestea sa fie sub jurisdictia CNVM daca este vorba de cetateni romani. WBS Holding este inregistrata in Insulele Virgine.

Fostul ministru de finante spune ca Sima ar trebui sa revina in tara si sa ajunga la o intelegere cu clientii sai. Sima a anuntat detine active imobiliare in Romania care ar putea fi vandute pentru a acoperi o parte din cererile de rascumparare ale clientilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO