Burse - Fonduri mutuale

Dan Adamescu a cumpărat prin Astra 16,2% din acţiunile Intercontinental

Dan Adamescu a cumpărat prin Astra 16,2% din acţiunile Intercontinental

Autor: Stefan Musgociu

20.04.2011, 18:48 61

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat, miercuri, prinsocietatea de asigurări Astra (ATRA), un pachet reprezentând 16,22%din acţiunile companiei hoteliere Intercontinental (RCHI), pentru16,9 milioane lei (4,1 milioane euro), şi a ajuns să deţinăindirect 31,96% din titluri.

Pachetul de titluri a fostpreluat, printr-un deal, de la firma RHIC Holding, firmăînregistrată în Luxembourg, potrivit unei raportări transmisăpieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de intermediarultranzacţiei, firma de brokeraj Carpatica Invest.

Surse din piaţa hotelieră spun căfirma RHIC este controlată de familia Păunescu.

Asigurare - Reasigurare Astra amai cumpărat vineri un pachet de 0,03% din acţiunileIntercontinental, pentru 27.000 de lei.

În prima parte a şedinţeibursiere, în decurs de un minut, au fost realizate două transferurinegociate, prin care RHIC Holding şi-a lichidat participaţia de49,12% la Intercontinental. Deal-urile au fost realizate la preţulde 0,1249 lei/titlu, cu 9,56% peste cotaţia de marţi. RHIC Holdinga încasat, astfel, 51,1 milioane lei (12,5 milioaneeuro).

Până la ora transmiterii acesteiştiri, cumpărătorul celui de-al doilea pachet de acţiuniIntercontinental nu a anunţat tranzacţia pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO