Burse - Fonduri mutuale

Deloitte: Încrederea fondurilor de private equity s-a stabilizat

Autor: Roxana Pricop

05.12.2010, 13:01 23

Încrederea investitorilor din fondurile private equity cuactivitate în Europa Centrală s-a stabilizat, potrivit celui mairecent indice calculat de compania de consultanţă şi audit DeloitteCentral Europe.

Indicele de încredere calculat de Deloitte a urcat de la unminim istoric de 48, în octombrie 2008, la 138, în octomebire 2010.Acest nivel e cu două puncte sub indicele calculat în primăvară, deunde reiese că sentimentul din mediul investiţional a rămas relativneschimbat pe parcursul lui 2010.

Investitorii estimează că segmentul companiilor cu poziţii delider de piaţă va rămâne cel mai competitiv din punct de vedere alinvestiţiilor financiare, potrivit studiului. Respondenţii sunt depărere că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au un rol cheie pentrufacilitarea şi încurajarea colectării de fonduri în regiune.

"Fondurile de private equity au la dispoziţie un capitalsubstanţial pe care caută să îl distribuie. Tranzacţiile dureazămai mult şi am putea spune că acum este mai puţin vorba de bani,cât de calitatea oportunităţilor; investitorii se uită mai atent lapotenţialele riscuri şi recompense şi sunt preocupaţi de evoluţiacontextului macroeconomic", a spus Hein van Dam, partenercoordonator Deloitte Financial Advisory în Balcani.

Studiul a adresat zece întrebări cheie unui eşantion derespondenţi profesionişti din industria private equity din EuropaCentrală. Rezultatele indică aşteptările lor în următoarele şaseluni, începând cu octombrie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO