Burse - Fonduri mutuale

Distribuitorul de materiale de construcţii SIPEX va vinde produse Teraplast în centrele sale logistice, în baza unui parteneriat între cele două companii

Distribuitorul de materiale de construcţii SIPEX va...

Autor: Roxana Rosu

26.04.2023, 09:30 519

SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcţii din România, listat la BVB în piaţa AeRO (simbol bursier SPX), a încheiat un  parteneriat strategic cu TeraPlast, prin care va extinde portofoliul de produse vândut prin cele 12 centre logistice.

 „Parteneriatul încheiat cu TeraPlast susţine direcţia dezvoltare a SIPEX de creştere a gamei de produse distribuite prin cele 12 centre logistice pe care le deţinem la nivel naţional. SIPEX introduce astfel în portofoliu un sistem complet de încălzire prin pardoseală, calibrat pe nevoile actuale ale consumatorilor, dezvoltat de TeraPlast sub brandul NeoTer. Această soluţie de încălzire este frecvent utilizată pentru construcţiile noi, dar şi pentru proiecte de renovare. Având o experienţă de 25 de ani ca distribuitor în piaţa materialelor de construcţii, suntem convinşi că parteneriatul va aduce valoare adăugată pentru ambele organizaţii.’’, a spus Irinel Gheorghe, CEO SIPEX.

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din centrul şi estul Europei cu activitate pe 5 segmente de afaceri: Instalaţii, Granule, Reciclare PVC rigid, Ferestre şi uşi, Ambalaje flexibile.

 „Unul dintre obiectivele noastre în dezvoltarea activităţii de distribuţie este să ajungem mai uşor şi mai rapid la clienţi cu produsele noastre şi în zonele în care acestea încă nu sunt prezente. Sipex este unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcţii din România, iar acest parteneriat strategic contribuie la extinderea bazei de distribuţie. În TeraPlast avem parteneriate de lungă durată prin care creştem alături de partenerii noştri în beneficiul întregii pieţe. Avem o foarte bună colaborare cu distribuitorii actuali, cu tradiţie, şi suntem convinşi că această asociere cu Sipex, prin care urmărim ca produsele noastre să fie utilizate mai mult de către dezvoltatorii imobiliari din ţară, va îmbogăţi reţeaua de distribuitori TeraPlast.”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

În cei 25 de ani de activitate, SIPEX a dezvoltat o reţea de 12 centre logistice şi un parc auto de 191 de autovehicule.  Punctele de lucru şi de desfacere ale companiei sunt: Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ilfov (Pantelimon), Focşani, Piatra Neamţ, Prahova (Ariceştii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timişoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO în 3 iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de Investitori, iar începând cu 20 martie 2023 acţiunile SIPEX au intrat în structura indicelui BETAeRO. 

Grupul TeraPlast este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO