Burse - Fonduri mutuale

Dragos Simion, Flamingo: Retailul ne va aduce pierderi pentru inca doi ani

Dragos Simion, Flamingo: Retailul ne va aduce pierderi pentru inca doi ani

Dragos Simion, presedinte Flamingo International: "Este posibil sa ajungem si la vanzari de 230 mil. euro, dar asta nu se va intampla cu scaderea profitului. Nu vrem sa mai sacrificam din profit."

25.04.2008, 19:07 76

Flamingo International (FLA), operatorul retelelor de retail de electronice si electrocasnice Flamingo si Flanco World, estimeaza ca va continua sa inregistreze piederi din activitatea de retail, prin subsidiarele Flamingo Computers si Flanco International, pentru o perioada de cel putin doi ani.
"Flamingo International nu ar avea profit daca nu ar avea activitatile de import si revanzare catre cele doua retele din grup. Cele doua entitati au inca pierderi si va fi asa si in urmatorii doi ani", a declarat Dragos Simion, presedintele grupului Flamingo.
Potrivit bugetului individual al Flamingo International comunicat Bursei de Valori Bucuresti, compania estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 619 mil. lei (167 mil. euro) si un profit net de 67,9 mil. lei (18,3 mil. euro).
Bugetul consolidat al grupului, care include Flamingo International si subsidiarele, indica o cifra de afaceri de 758 mil. lei (aproximativ 205 mil. euro) si un profit de peste 9 mil. lei (2,5 mil. euro).
"Singura situatie cuprinzatoare este situatia consolidata pentru ca cele doua companii din grup au pierderi. Situatia va continua pana in 2010 cand ambele retele vor contribui pozitiv la profitabilitatea grupului. Piederile se vor reduce pe masura ce se vor maturiza retelele", a spus Simion.
Pana in 2010, potrivit reprezentantilor companiei, suprafata de vanzare urmeaza sa ajunga la 90.000 de metri patrati, de la 55.000 de metri patrati la finalul anului trecut.
Anul trecut Flamingo, al treilea retailer de electronice si electrocasnice din Romania in functie de vanzari, a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 175 de milioane de euro si a revenit pe plus pentru prima data de la fuziunea cu Flanco, consemnand un profit net de 0,8 milioane de euro.
Estimarea pentru 2008 a reprezentantilor companiei reprezinta o crestere de 17% a cifrei de afaceri.
"Cred ca daca nu vom avea parte de un derapaj economic in a doua jumatate a anului vom depasi estimarile. Este posibil sa ajungem si la vanzari de 230 de milioane de euro, dar asta nu se va intampla cu scaderea profitului. Nu vrem sa mai sacrificam din profit", a spus Simion.
El a adaugat ca in functie de favorabilitatea pietei de electronice si electrocasnice si de evolutia consumului profitul Flamingo poate sa treaca de 3 mil. euro in acest an.
Flamingo si-a bugetat pentru acest an, potrivit raportului financiar consolidat, fonduri de 26 mil. lei (7 mil. euro) pentru extinderea retelelor de retail cu 10 unitati.
"Chiar daca vor aparea intarzieri pentru livrarea spatiilor, din cauza dezvoltatorilor, avem rezerve pentru deschiderea magazinelor. Majoritatea unitatilor vor fi Flanco World, iar daca dezvoltatorii nu vor avea intarzieri am putea deschide chiar si 14 magazine", a completat Simion. Principalii competitori ai Flamingo sunt retailerii Altex si Domo, care pentru 2008 au estimat afaceri de 430 mil. euro si respectiv 270 mil. euro. Piata de electro retail a fost apreciata in acest an la 1,3 mld. euro.
Actionarii Flamingo au mai aprobat rascumpararea de pe Bursa a unui pachet de 28 de milioane de actiuni, reprezentand 3,5% din capitalul social al companiei, la preturi cuprinse intre 0,1 si 0,65 lei/actiune pentru distribuirea acestora catre salariati in cadrul planului de optiuni pentru membrii conducerii companiei pentru perioada 2009-2012.
Ultimul pret de tranzactionare al actiunilor Flamingo a fost de 0,23 lei/actiune, dupa o scadere de 6% in sedinta de marti. Capitalizarea companiei este de 50,3 mil. euro, mai mica decat in iulie 2005 cand compania s-a listat la Bursa, cand valoarea acesteia era de circa 60 mil. euro. Principalul actionar al companiei, Dragos Cinca, si-a redus anul trecut participatia la 25,2%, dupa ce avandut pachete de actiuni unor fonduri straine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO