Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica a castigat 41 mil. euro din terenuri

24.10.2007, 18:25 33

Producatorul de energie electrica si echipamente electrice Electromagnetica Bucuresti (ELMA) si-a reevaluat la finele lunii august activele, de pe urma acestui proces rezultand un plus de 41,5 mil. euro (141,4 mil. lei) in bilantul companiei, potrivit unui raport emis pe piata RASDAQ de reprezentantii societatii.
Diferenta vine aproape integral din reevaluarea terenurilor detinute de Electromagnetica, a caror valoare a urcat de la 5 mil. euro (17,1 mil. lei) la 46,4 mil. euro (158 mil. lei). La ultimul pret de ieri, de 2,37 lei/actiune, valoarea de piata a companiei este de 102 mil. euro.
Printre cele mai importante terenuri din patrimoniul producatorului de electricitate se numara cel in suprafata de peste 4 hectare de pe Celea Rahovei, pe care este amplasata fabrica, care a fost reevaluat in august la 450 de euro pe metrul patrat, respectiv o valoare de peste 18 mil. euro.
"Terenurile nu mai fusesera reevaluate din anul 2003, de unde si diferenta substantiala de valoare. La evaluarea terenului de pe centura Capitalei s-a avut in vedere cea realizata de banca din luna septembrie, de 130 euro pe metrul patrat", a precizat Ilie Frasineanu, directorul economic al Electromagnetica Bucuresti.
Compania a achizitionat anul trecut circa 9 hectare in zona de centura a Capitalei, pentru suma de circa 1 mil. euro, teren care a fost reevaluat la 11,7 mil. euro.
Compania a aprobat recent investitii de pana la
2,5 mil. euro destinate achizitiei de terenuri.
"Achizitia de terenuri este in scopul conservarii valorii financiare. Nu avem plasamente mai sigure", a declarat Eugen Scheusan, directorul general al companiei.
El a mai precizat ca managementul Electromagnetica se gandeste la o eventuala relocare a activitatii industriale din centrul orasului, din cauza traficului greu, insa in perspectiva urmatorilor ani de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO