Burse - Fonduri mutuale

Esec pentru obligatiunile Broker

02.02.2007, 18:43 16

Emisiunea de obligatiuni a Broker Cluj s-a incheiat ieri fara succes, dupa ce investitorii au plasat ordine de subscriere doar pentru circa 2% din obligatiunile pe care compania le-a oferit pe piata de capital, in cea de-a doua faza a ofertei. In prima faza a emisiunii, in care obligatiunile fusesera oferite doar actionarilor Broker, acestia subscrisesera doar 1% din oferta.
Broker a lansat la inceputul anului o emisiune de obligatiuni care oferea investitorilor, in premiera pentru piata romaneasca, pe langa dobanda si dreptul de a cumpara, la scadenta, actiuni ale companiei la un discount fata de pretul de piata. Investitorii puteau, de asemenea, sa vanda dreptul de subscriere conferit de obligatiuni.
Presedintele Broker Petru Prunea pune esecul emisiunii de obligatiuni pe seama preferintei investitorilor pentru investitii in actiuni. "Probabil sunt mai rentabile plasamentele in actiunile noastre si investitorii au preferat sa cumpere actiuni decat obligatiuni", a declarat Petru Prunea, presedintele Broker.
Actiunile Broker au fost de la inceputul anului actiunile castigatoare de la Bursa de Valori, cu o crestere de aproape 18%. Majorarea cotatiei a venit pe fondul anuntarii rezultatelor pe anul trecut si al intentiei de a distribui actiuni gratuite din profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO