Burse - Fonduri mutuale

Evenimente importante pe bursă

Evenimente importante pe bursă
26.09.2011, 00:00 182

Săptămâna trecută

  • Producătorul de ţevi Zimtub Zimnicea (ZIM) a anunţat că le va plăti un preţ de 3,9647 lei/acţiune acţionarilor care nu sunt de acord cu delistarea companiei şi vor solicita răscumpărarea acţiunilor.

  • Administratorii SIF Muntenia, SIF Moldova şi SIF Oltenia au primit acordul acţionarilor să decidă singuri dacă vor vinde sau nu pachetul de acţiuni de 6% din BCR către grupul austriac Erste. Fiecare SIF ar putea primi 25,6 mil. euro cash şi acţiuni Erste evaluate la circa 73 mil. euro dacă va vinde.

  • Mai multe fonduri de investiţii administrate de Franklin Templeton au achiziţionat săptămâna trecută pachete importante de acţiuni BVB, ajungând la o deţinere de 5,6% din capitalul operatorului bursier.

Săptămâna aceasta

  • Ştirile legate de producătorul de uleiuri Argus Constanţa (UARG), la care CNVM va demara o anchetă în urma sesizărilor venite din partea SIF Oltenia care n-a putut participa la ultima AGA. Pentru controlul Argus se bat SIF Oltenia şi omul de afaceri Cătălin Chelu.

  • Evoluţia acţiunilor Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), care au crescut săptămâna trecută cu peste 70%, reprezentând una dintre cele mai mari aprecieri din ultima perioadă. Cotaţia Electroargeş a ajuns vineri la 1,094 lei/unitate.

  • Evoluţia pieţelor internaţionale după ce indicii burselor din SUA şi majoritatea pieţelor din Europa au închis săptămâna cu aprecieri uşoare, de până la 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels