Burse - Fonduri mutuale

Evenimente importante pe bursă

Evenimente importante pe bursă
06.02.2012, 00:00 344

Evenimente importante săptămâna trecută

  • SIF Moldova (SIF2) cere acţionarilor să participe cu 103,8 mil. lei (24 mil. euro) la o majorare de capital prin aport de numerar, prima operaţiune de acest gen din istoria de 15 ani a SIF-urilor

  • Transelectrica Bucureşti (TEL) a publicat săptămâna trecută prospectul preliminar privind oferta publică ce urmează să fie derulată de stat pe bursă prin care vrea să vândă un pachet de 15% din acţiuni.

  • Acţionarii Hidroelectrica, cel mai valoros producător de energie din portofoliul statului, au aprobat în AGA listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui anunţ făcut de Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar al companiei.

Evenimente de urmărit săptămâna aceasta

  • Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care au câştigat în ultima săptămână circa 15%, iar în ultimele şedinţe fondurile gestionate de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au cumpărat titluri ale operatorului bursier.

  • Titlurile SIF Muntenia (SIF4), care a încheiat cu Erste Bank şi restul tranzacţiei prin care vinde pachetul deţinut la BCR în schimbul a 1% din capitalul Erste şi bani cash.

  • Evoluţia burselor externe, după ce la finele săptămânii trecute au fost publicate date pozitive pe piaţa muncii din SUA. Săptămâna aceasta alte companii importante din SUA vor raporta rezultatele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO