Burse - Fonduri mutuale

Flamingo, 1,5 mil. euro in Flanco World nr.21

10.07.2008, 18:33 13

Flamingo International (FLA), al treilea retailer de electronice si electrocasnice de pe piata locala in functie de cifra de afaceri, a investit 1,5 milioane de euro pentru magazinul Flanco World cu numarul 21.
Cel mai mare magazin Flanco World, cu o suprafata comerciala de 3.200 de metri patrati, este situat in centrul comercial Grand Arena din zona de sud a capitalei. Unitatea face parte din programul de extindere al companiei, care vizeaza atingerea unei suprafete comerciale totale de 70.000 de metri patrati in 2008, urmand ca pana la finalul anului sa fie inaugurate alte 9 magazine de suprafata mare.
"Implementarea celui mai mare proiect Flanco World intr-un nou centru comercial din zona de sud a Bucurestiului reprezinta un pas firesc in strategia de consolidare a grupului Flamingo International", a declarat Jiri Rizek, directorul general al companiei.
Pentru anul in curs Flamingo a bugetat o cifra de afaceri de 210 milioane de euro, 15% urmand sa fie inregistrata prin vanzarile din perioada de vara.
In timp ce vanzarile perioadei de vara au fost estimate la 33 de milioane de euro, valoarea intregii piete a fost evaluata la 250 de milioane de euro, segmentele cu cea mai mare cerere fiind cel al aparatelor de aer conditionat, foto-video si de refrigerat.
Piata electro IT a fost evaluata la 1,3 miliarde de euro in 2008. Pretul actiunilor Flamingo, listata pe piata locala de capital, a inregistrat o apreciere de 6,6%, la 0,2080 lei, in cursul sedintei de tranzactionare de ieri, capitalizarea companiei fiind de 45 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO