Burse - Fonduri mutuale

Fondul imobiliar de la Target se impiedica de CNVM

20.04.2007, 17:51 18

Societatea de administrare a investitiilor Target, membra a Target Group, amana lansarea fondului de investitii imobiliare, restrictiile impuse de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare functionarii fondurilor de investitii imobiliare limitand numarul investitorilor care pot investi in fond, afrima reprezentantii societatii.
"Legislatia e destul de complicata. Exista nenumarate restrictionari impuse investitiilor imobiliare, nu este limitata suma de investitii in fond cat profilul investitorilor care pot alege acest tip de plasament. Nu pot participa investitori calificati asemeni altor fonduri de investitii, banci sau companii de asigurari", spune Serban Nascu, manager de portofoliu la Target Asset Management. Actionarii Target sunt persoane fizice romane.
Fondul de investitii imobiliare intentiona sa se axeze, in principal, pe proiectele imobiliare din regiunea Transilvania, proiectele companiei Target Group fiind incluse pe lista potentialelor investitii.
"Fondul imobiliar se adreseaza investitorilor medii, si nu celor care investesc in mod obisnuit in fonduri deschise. Incercam sa obtinem participarea persoanelor fizice si nu doar a celor juridice, avand in vedere ca un fond imobiliar implica investitii pe termen lung", spune Nascu.
Demersurile pentru lansarea fondului de investitii imobiliare urmau sa inceapa in luna aprilie, dar vor mai intarzia pana cand va fi gasita solutia cea mai potrivita functionarii fondului de investitii imobiliare. "Apetitul pentru investitiile intr-un fond imobiliar exista, cu toate acestea, cautam formula care corespunde cel mai mult cu intentiile investitorilor nostri. Alaturi de fondul imobiliar, intentionam sa lansam si un fond inchis de investitii", spune Nascu.
Societatea Target Asset Management administreaza in prezent fodurile deschise de investitii Fortuna Clasic, cu plasamente in instrumente cu venit fix, si fondul diversificat Fortuna Gold. Cu active totale in valoare de 8,9 mil. lei, fondurile deschise administrate de societatea Target au obtinut in primul trimestru un randament al unitatii de fond de 1,6% pentru Fortuna Gold si de 3,1% pentru Fortuna Clasic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO