Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea începe distribuţia dividendelor de 530 mil.lei pe 29 iunie

Autor: Roxana Daniela Pricop

13.06.2012, 19:16 1546

Fondul Proprietatea a anunţat că va începe pe 29 iunie să distribuie dividendele aferente profitului din 2011, chiar dacă Registrul Comerţului refuză să înregistreze hotărârea acţionarilor privind plata dividendelor din cauza contestărilor în instanţă depuse de Ioana Sfârăială.

Distribuţia dividendelor se va face prin intermediul unităţilor BRD-SG. Pentru fiecare acţiune deţinută, investitorii vor primi un dividend brut de 0,03854 lei. Impozitul pe dividende este de 16% şi se reţine la sursă.

Avocata Ioana Sfârăială susţine însă că nu a contestat în instanţă distribuirea dividendelor, ci alte hotărâri din Adunarea Generală a Acţionarilor din aprilie. Pe de altă parte, administratorul Franklin Templeton susţine că Registrul Comerţului refuză să înregistreze hotărârea acţionarilor privind plata dividendelor din cauza contestărilor în instanţă depuse de Ioana Sfârăială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO