Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de acţiuni, randamente de trei ori mai mari ca la obligaţiuni. Activele nete ale fondurilor deschise locale au crescut în luna octombrie cu 1% faţă de septembrie, la 22,2 miliarde de lei. De la începutul anului avansul este de 5,6%

Fondurile de acţiuni, randamente de trei ori mai mari ca...

Autor: Liviu Popescu

10.11.2016, 00:05 379
Cel mai performant fond deschis de acţiuni afişează un randament pe ulti­mele 12 luni de 29%, în timp ce pe seg­mentul fondurilor de obligaţiuni randamentul maxim este de 11% pe un an, potrivit datelor Asociaţiei Ad­minis­tratorilor de Fonduri (AAF).
 
Activele nete ale fondurilor deschise locale au cres­cut în luna octom­brie cu 1% faţă de se­ptembrie, la 22,2 mld. lei. De la în­ceputul anului, avan­sul este de 5,6%.
 
„Fondurile locale au înregistrat în luna octombrie intrări nete de 170 milioane de lei, fiind vizate în special fondurile de obliga­ţiuni, alături de fon­du­rile din cate­goria altele şi în mică mă­sură cele diversi­ficate.
 
Au fost ieşiri nete la fondurile monetare (3,8 milioane de lei), de acţiuni (3,6 mi­lioane de lei), cele cu capital garantat (3,4 milioane de lei) şi cele cu randament absolut (1,9 milioane de lei)“, se arată într-un comunicat al AAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO