Burse - Fonduri mutuale

Forţat de CNVM, Cuzman convoacă acţionarii să aprobe vânzarea BCR

Forţat de CNVM, Cuzman convoacă acţionarii să aprobe vânzarea BCR

Autor: Roxana Pricop

03.10.2011, 00:00 141

Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1), condus de Ioan Cuzman (desen), a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pe 3 noiembrie pentru pentru ca acţionarii să voteze condiţiile generale privind transferul pachetului de 6% din BCR deţinut de SIF către grupul austriac Erste Bank, acţionarul majoritar al băncii.

Convocarea are loc la doar câteva zile după ce arbitrul pieţei de capital a obligat SIF1 să convoace AGA pentru ca acţionarii să decidă modalitatea de lichidizare sau de înstrăinare a pachetului de acţiuni BCR. Până de curând, SIF Banat era singurul din cele cinci SIF-uri care nu a convocat AGA pentru a cere acţionarilor mandatul de a decide asupra pachetului de acţiuni BCR, conducerea SIF-ului considerând că nu este nevoie de o AGA şi că poate vinde pachetul de acţiuni BCR fără a consulta acţionarii.

Trei dintre SIF-uri (Muntenia, Moldova şi Oltenia) au avut deja AGA şi conducerile acestora au primit mandat din partea acţionarilor să negocieze mai departe cu Erste. La mijlocul lunii septembrie patru dintre SIF-uri au semnat un acord SIF cu Erste Bank, acţionarul majoritar cu 69,4% din BCR, de vânzare a acţiunilor deţinute la BCR (24,1% din capitalul celei mai mari bănci din sistem) pentru 435 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO