Burse - Fonduri mutuale

Fratii Cristescu aduc la Bursa companii cu o capitalizare cumulata de 66 mil. euro

16.05.2010, 17:21 34

Oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu, care sunt printrecei mai mari investitori persoane fizice de pe Bursa, intentioneazasa transfere actiunile firmelor Bega Turism Timisoara (SCDE), BegaMinerale Industriale din Aghires (BMIA) si Bega Tehnomet Timisoara(TEHO) de pe piata RASDAQ la cota Bursei de Valori Bucuresti(BVB).

Propunerea conducerii acestor societati va fi discutata deactionari in adunarile generale de luna viitoare.
Cele trei companii sunt firme de talie medie si mica, cea maivaloroasa fiind compania Bega Turism Timisoara, care are in prezento capitalizare de 46,8 mil. euro. La firma hoteliera, MariusCristescu detine 60,24% din actiuni, iar iar fratele sau, Emil, areo participatie de 33,7% din titluri.
Companiile din cadrul grupului Bega detinute de cei doi oameni deafaceri au fost supuse in ultimii ani unor operatiuni de fuziune cuscopul concentrarii activitatilor din acelasi sector.

Fratii Cristescu mai detin pe piata RASDAQ companii importante dincadrul Bega, valoarea capitalizarii cumulate a tuturor emitentilordetinuti de cei doi frati ridicandu-se recent la circa 180 mil.euro.

Totusi, free-float-ul acestor companii este unul restrans, astfelca valoarea tranzactiilor derulate cu aceste titluri sunt foartemici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO