Burse - Fonduri mutuale

Grand Hotel Bucharest, fostul Intercontinental, a încheiat anul 2022 cu venituri de 26,8 milioane lei, în creştere cu aproape 43% an/an şi profit net de 2,8 mil. lei

Grand Hotel Bucharest, fostul Intercontinental, a...

Autor: Cristina Bellu

03.05.2023, 10:40 355

Grand Hotel Bucharest, fostul hotel Intercontinental, administrat de Compania Hotelieră Intercontinental, a înregistrat în 2022 afaceri de 26,8 milioane lei, în creştere cu 42,9% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net s-a diminuat cu aproape 35%, până la 2,8 mil. lei, conform raportului financiar anual publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Hotelul a fost rebranduit în 2022, după ce contractul de management prin care unitatea era operată de lanţul internaţional Intercontinental a expirat şi nu a fost prelungit de RCHI.

Unitatea din Piaţa Universităţii a fost inaugurată în 1971, după o investiţie de şase milioane de dolari. În prezent, hotelul Grand Hotel Bucharest, care aparţine Companiei Hoteliere Intercontinental Bucureşti (RCHI), operează 257 de camere şi apartamente, un Club Lounge la etajul 21, un centru spa cu piscină interioară la etajul 22, două restaurante şi peste 1.500 de metri pătraţi de spaţii pentru conferinţe.

Ultimul contract, care a fost încheiat în 2006 între Compania Hotelieră Intercontinental România şi lHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, a făcut trecerea de la un acord de franciză la un contract de management cu grupul internaţional.

În momentul de faţă, Grand Hotel Bucharest se află într-un amplu proiect de renovare, o investiţie totală de 21 de milioane de euro care urmează să fie finalizată în 2024. 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO