Burse - Fonduri mutuale

Grecii de la Bancpost si-au retras banii din fondurile mutuale

16.02.2010, 23:06 34

Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, aretras 68 mil. lei (16,5 mil. euro) din cele doua fonduri mutualeadministrate de divizia locala EFG Mutual Funds Management,potrivit unor surse din piata.

Societatea EFG Mutual Funds Management, unul dintre cei mai mariadministratori de fonduri mutuale, a mai ramas cu active nete ingestiune de doar 3,52 mil. lei in prezent. La finele luniiianuarie, valoarea portofoliului de active era de 71 mil.lei,provenind de la doua fonduri mutuale-Bancpost Plus si BancpostActive Balanced.

"Grupul elen intentioneaza sa inchida divizia locala deadministrare a investitiilor. Investitorii in cele doua fonduri aufost anuntati de acest lucru, fiindu-le recomandate alte fonduri deinvestitii administrate de o alta societate din grup", au spussurse din piata administrarii de active.

Oficialii Bancpost sau cei ai EFG MFM nu au comentatinformatiile pana la inchiderea editiei. Grupul elen EFG EurobankErgasias controleaza 81% din societatea de administrare EFG MutualFunds Management, restul fiind detinut de Bancpost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO