Burse - Fonduri mutuale

Grecii de la EFG aduc 29 de fonduri internationale

01.08.2008, 18:58 14

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat suplimentarea cu inca sase fonduri a pachetului de fonduri de investitii internationale pe care compania elena Eurobank EFG Fund Management le va distribui pe piata locala.
Numarul total de fonduri internationale cu care administratorul elen va intra pe piata locala urca astfel la 29. In luna decembrie a anului trecut, Eurobank EFG Fund Management a inregistrat la CNVM un numar de 23 de fonduri de investitii, dintre care trei erau fonduri de fonduri, ajungand in prezent la un pachet de 29 de fonduri de investitii, dintre care patru sunt fonduri de fonduri.
Printre fondurile de investitii nou inregistrate se numara cinci fonduri de actiuni, care au expunere atat pe pietele emergente din Europa cat si pe cea din Statele Unite ale Americii, precum si un fond de actiuni cu expunere exclusiv pe piata locala - Dynamic Romanian Fund.
"Distributia fondurilor de investitii internationale va demara cel mai probabil in toamna. Din pachetul total de aproape 30 de fonduri va fi ales in prima faza un numar mai redus pe care il vom pune la dispozitia investitorilor", a spus Daniel Stifter, director general al EFG Mutual Funds Management, societatea locala de administrare a investitiilor din cadrul grupului elen Eurobank EFG.
Distributia fondurilor de investitii internationale se va realiza prin intermediul retelei bancare.
Interesul administratorilor internationali fata de distributia propriilor fonduri pe piata locala s-a intensificat in acest an. Printre administratorii care si-au anuntat intentia de a-si vinde produsele pe piata locala se numara Alpha Asset Management, care a inregistrat in iulie la CNVM 10 fonduri internationale ce vor fi distribuite pe piata locala.
Raiffeisen Capital Management, divizia de administrare a investitiilor din Austria a grupului Raiffeisen, a adus de asemenea peste 10 fonduri pe piata romaneasca, acestea completand oferta de fonduri locale a Raiffeisen Asset Management, care cuprinde 4 fonduri mutuale.
ING Asset Management si Pioneer Investments sunt alti doi administratori care si-au anuntat intentia de a distribui la nivel local fondurile administrate central in cadrul grupurilor din care fac parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO