Burse - Fonduri mutuale

Groupama Asset Management a devenit membru al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România. Sucursala Bucureşti a Groupama AM a devenit operaţională în S1/2023

Groupama Asset Management a devenit membru al Asociaţiei...

Autor: Tibi Oprea

31.10.2023, 16:01 221

Groupama Asset Management, care administrează la nivel internaţional active de 97 de miliarde de euro, este cel mai nou membru al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România, după ce în cadrul Adunării Generale Extraordinare organizată luna aceasta, membrii AAF au aprobat în unanimitate ca Groupama AM, prin Sucursala Bucureşti, să devină al 29-lea membru cu drepturi depline al asociaţiei.

„Decizia Groupama Asset Management de a se alătura membrilor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România reprezintă un nou vot de încredere pe care îl primeşte asociaţia noastră. Misiunea asociaţiei este să promoveze un înalt nivel de transparenţă, cunoaştere şi încredere în ceea ce priveşte conceptul de investiţie în organisme de plasament colectiv dar şi să contribuie la formarea şi dezvoltarea cadrului legislativ pentru dezvoltarea industriei şi protecţia investitorilor. Decizia Groupama AM ne onorează şi confirmă încă o dată că obiectivele AAF pe termen mediu şi lung sunt în linie cu obiectivele membrilor noştri, companii româneşti şi internaţionale”, spune Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România. 

Sucursala Bucureşti a Groupama Asset Management a devenit operaţională în prima jumătate a acestui an, fiind a treia sucursală deschisă la nivel internaţional de companie, după Italia şi Spania.

„Cu o viziune europeană globală, o vastă experienţă în funcţionarea pieţelor financiare globale şi expertiză avansată în sustenabilitate, Groupama Asset Management a decis să devină membru activ al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri, contribuind astfel la dezvoltarea acestei industrii în România. De astăzi suntem pregătiţi să abordăm viitorul împreună!”, spune Andreea Decuseară, Portfolio Manager Groupama Asset Management.

Adunarea Generală extraordinară a Asociaţiei Administratorilor de Fonduri a votat de asemenea şi numirea lui Dan Dascăl, CEO BT Asset Management, ca membru în Consiliul Director al AAF.  Dan Dascăl preia poziţia de membru în board-ul AAF rămas vacant din luna august, după numirea lui Aurel Bernat în funcţia de director executiv investiţii financiare şi relaţii cu investitorii în cadrul Băncii Transilvania.

Astfel, Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România este condusă de un board format din Horia Gustă, preşedinte, Cristian Vasile Pascu, vicepreşedinte şi membrii Adrian Negru, CEO Raiffeisen Asset Management, Călin Meteş, CFA, Deputy CEO Investments/Deputy Portfolio Manager România Franklin Templeton, Dan Dascăl, CEO BT Asset Management, Dan Popovici, CEO OTP Asset Management, Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management. Mandatul actualului Consiliu Director este valabil până în mai 2025.

„În ultimele 12 luni, avem un plus de aproape 80.000 de participanţi iar acest lucru se datorează eforturilor pe care le fac administratorii, care promovează constant ideea de fond de investiţii şi atrag investitori cu produsele lor. Activele din fondurile deschise de investiţii au rămas aproximativ la acelaşi nivel ca anul trecut şi de asemenea, avem trei fonduri de investiţii în plus - am ajuns astfel la 94 -, şi încă trei fonduri alternative. Suntem bucuroşi că legislaţia privind impozitarea la sursă nu a suferit modificări iar această stabilitate fiscală a contribuit semnificativ la creşterea numărului de investitori în acest an”, a declarat recent Horia Gustă, preşedintele AAF, referindu-se la potenţialul industriei de asset management din România.

Groupama Asset Management este o filială a Groupama Group, al 8-lea cel mai mare asigurător generalist din Franţa, care s-a impus ca unul dintre cei mai importanţi jucători de gestionare a activelor din Franţa timp de 30 de ani. La 30 iunie 2023, Groupama AM gestiona active în valoare de 96,9 miliarde EUR, incluzând 24,4 miliarde EUR clienţi externi, cum ar fi fonduri de pensii din Franţa, Italia, reţele de distribuţie din Spania, fonduri de pensii din Peru, Chile şi alte ţări, prin mandate sau fonduri deschise.

„Scopul nostru este de a obţine o creştere semnificativă prin atragerea mai multor clienţi externi, crescând în acelaşi timp volumul activelor gestionate în numele Groupama. În luna Mai 2023, am deschis o sucursală în România, a treia noastră locaţie după Italia şi Spania. Principala activitate în România este gestionarea unui mandat dedicat unei companii de asigurări pe piaţa locală. Gestionarea mandatelor este o activitate semnificativă în industria de administrare a activelor din Europa”, menţionează societatea de administrare într-un comunicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO