Burse - Fonduri mutuale

Gruia Stoica a avut afaceri mai mici cu 75% la Electroputere VFU în primul trimestru

Gruia Stoica a avut afaceri mai mici cu 75% la...

Autor: Ioan Dornescu

05.05.2014, 00:00 126

Compania a raportat pentru intervalul ianuarie - martie 2013 venituri de 29,1 milioane lei şi un profit net de 320.000 lei.

Cheltuielile Electroputere VFU s-au înjumătăţit în primul trimestru din acest an, de la 28,7 milioane lei la 14,4 milioane lei.

În perioada analizată afacerile companiei au coborât cu 75%, la 7,9 milioane lei, de la 31,8 milioane lei în primele trei luni ale anului trecut.

Electroputere VFU (fosta Remarul Paşcani), este deţinută de Gruia Stoica prin compania Grup Feroviar Român (GFR), cu o participaţie de 90,8%. Remarul Paşcani şi-a schimbat denumirea după ce Stoica a cumpărat la sfârşitul anului 2012 divizia de producţie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).

GFR a câştigat anul trecut licitaţia organizată de stat pentru privatizarea CFR Marfă, însă procedura a eşuat întrucât unele bănci creditoare ale transportatorului feroviar de stat nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Stoica se află în prezent în arest, fiind acuzat de fapte de corupţie. El a fost trimis în judecată la jumătatea lunii februarie, alături de Doru Boştină, omul de afaceri fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului 3 milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa şi GFR.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Electroputere VFU, listate pe piaţa Rasdaq, a fost realizată la 23 aprilie, la preţul de 2,3 lei/titlu. La acest preţ, capitalizarea companiei este de 26,6 milioane lei (6 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO