Burse - Fonduri mutuale

Grup Şerban Holding, investiţie de 5 mil. lei în achiziţia unei ferme de bovine pentru carne din judeţul Bacău

Grup Şerban Holding, investiţie de 5 mil. lei în...

Autor: Liviu Popescu

16.06.2023, 00:04 236

Compania antreprenorială românească Grup Şerban Holding, activă în mai multe domenii din agricultură, listată pe piaţa AeRO de la BVB sub simbolul bursier GSH, a investit 5 mil. lei în achiziţia unei ferme de bovine pentru carne rasa Angus în Sascut, judeţul Bacău. 

Ferma, care găzduieşte 450 de bovine Angus şi se întinde pe o suprafaţă de 135 de hectare de teren, a fost achiziţionată prin Interagroaliment, parte din holding. În ultimele ore ale şedinţei de tranzacţionare de ieri, acţiunile GSH se apreciau cu 0,7%, pe un rulaj de 113.000 de lei, la o capitalizare de 271 mil. lei. 

„Investiţia în cadrul fermei de bovine se ridică la aproximativ 5 milioane de lei, de la momentul iniţial şi până în prezent. Strategia companiei pentru fermă implică utilizarea unui sistem de rotaţie a păşunilor care să permită solului să se regenereze natural, fără necesitatea fertilizării chimice, fiind astfel asigurat un mediu de viaţă sănătos pentru animale”, se arată în raportul GSH publicat joi dimineaţă la BVB. În 2023, acţiunile GSH au scăzut cu 11,5% pe 1,9 mil. lei. Spre comparaţie, BET are plus 3,5%. Emitentul este controlat în proporţie de 95,8% de antreprenorul Şerban Nicolae. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO