Burse - Fonduri mutuale

Grupul senatorului Verestoy da in judecata RRC

11.10.2009, 23:20 17

Grupul celor noua actionari minoritari care au cerut convocareaAdunarii Generale a Actionarilor (AGA) la Rompetrol Rafinare (RRC),din care face parte si senatorul UDMR Attila Verestoy, a cerutvineri instantei de judecata sa autorizeze convocarea AGA de catreactionari.

Actionarii, care detin impreuna o participatie de 5% dinsocietate, cer instantei autorizarea convocarii adunarilor generaleordinare si extraordinare ale actionarilor Rompetrol Rafinare,stabilirea ordinii de zi a adunarii conform cererii acestui grup,desemnarea dintre actionari a persoanei care va prezida aceastaadunare si stabilirea datei tinerii adunarii generale aactionarilor si a datei de referinta.

"Aceasta actiune intervine dupa ce Consiliul de Administratie alRompetrol Rafinare a refuzat in data de 7 octombrie sa convoaceAdunarea Generala a Actionarilor, conform solicitarii inaintate demembrii grupului in data de 10 septembrie 2009. Refuzul Consiliuluide Administratie de a convoca AGA la cererea grupului de actionaricontravine prevederilor Legii 31/1990", se arata intr-un raportemis de grupul celor noua actionari.

Actionarii cer de asemenea auditorului societatii intocmireaunui raport de audit referitor la toate actele juridice dintresocietate si administratorii, angajatii, actionarii care detincontrolul, precum si cu persoanele implicate cu acestia, incheiateintre 1 ianuarie 2007 pana la 1 septembrie 2009, concluziileraportului urmand sa se discute in Adunarea Generala Extraordinara(AGEA).

Consiliul de Administratie a respins redactarea unui raportsuplimentar motivand ca nu exista niciun indiciu conform caruiaauditorul nu si-ar indeplini corespunzator obligatiile.

KazMunaiGaz, care controleaza prin intermediul Rompetrol Groupcirca 75,3% din actiunile Rompetrol Rafinare, ar trebui sa derulezeluna aceasta o oferta publica de preluare pentru actiunile pe carenu le detine, termenul de depunere a documentatiei aferente oferteispre aprobare la CNVM expirand saptmana trecuta.

Actiunile Rompetrol Rafinare au pierdut in sedinta de vineri2,7%, ultimul pret de tranzactionare fiind de 0,0603lei/actiune.

La acest nivel, capitalizarea companiei se ridica la 1,3 mld.lei (309 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO