Burse - Fonduri mutuale

Horia Gustă, AAF: Aproximativ 2 mil. lei ar fi miza impozitului pentru cei mai mari cinci jucători din industria fondurilor mutuale. Nu de aici face guvernul bani, fiind o piaţă în dezvoltare. Avem nevoie de încredere

Horia Gustă, AAF: Aproximativ 2 mil. lei ar fi miza...

Autor: Tibi Oprea

04.08.2023, 07:30 818

Industria locală a fondurilor mutuale, 50.000 de investitori noi în prima parte din an.

Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF) a calculat ce sume au vărsat, prin reţinerea la sursă, în primele cinci-şase luni în conturile statului român primii cinci jucători din industria fondurilor mutuale, care au aproape 90% din piaţă.

Societăţile de administrare reţinuseră şi plătiseră către Guvernul României aproximativ 1,4 milioane de lei impozite, la o cotă de impozitare de 1% pentru deţinerile pe termen mai lung de un an şi de 3% pentru cele sub un an.

„Este un comportament a ceea ce s-a întâmplat până acum în 2023 şi este o cifră pe care o are şi Ministerul de Finanţe. Nu am făcut calculul pe propunerea actuală, de 3% şi 5%, în care practic s-ar mări impozitul pentru deţinerile mai mari de un an de trei ori şi pentru deţinerile sub un an cu sub 100%. Dacă înmulţim 1,4 milioane de lei cu o medie estimativă de 150%, ar ieşi încă 2,1 milioane de lei. Asta nu este o miză“, spune Horia Gustă, preşedintele AAF, pentru Ziarul Financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO