Burse - Fonduri mutuale

Imotrust Arad pregateste fuziunea cu o firma cu active de 40 mil. euro

14.04.2008, 19:36 34

Conducerea dezvoltatorului imobiliar Imotrust Arad (ARCV) va propune actionarilor in adunarea generala de la jumatatea lunii mai fuziunea cu societatea UTA SA (UTAZ) din aceeasi localitate, ambele listate pe piata RASDAQ.
Noua societate rezultata din aceasta operatiune se va numi Arcvia si va avea active de peste 75 mil. euro. Procesul ar urma sa fie finalizat in termen de doi ani, potrivit convocatorului emis de reprezentantii companiei.
Activele celor doua societati de dezvoltare imobiliara vor fi supuse unui nou proces de evaluare, care va ajuta la determinarea valorii actiunilor la care se va realiza operatiunea de fuziune.
Compania de dezvoltare imobiliara UTA SA avea la jumatatea anului trecut active imobilizate, reprezentate in principal de cladiri si terenuri, in valoare de 133,2 mil. lei (circa 40 mil. euro) si datorii totale de circa 2 mil. lei.
La aceeasi data, activele imobilizate ale Imotrust se cifrau la 114,4 mil. lei (34,5 mil. euro). Reprezentantii Imotrust nu au putut fi ieri contactati pentru a oferi mai multe detalii.
UTA a incheiat anul 2006 cu un profit net de 2,7 mil. lei (0,75 mil. euro), in scadere de peste doua ori fata de anul precedent, pe fondul unor venituri totale mai mari cu 37%, de 14,1 mil. lei (4 mil. euro).
La jumatatea anului trecut, castigul net al UTA SA se cifra la circa 274.000 de lei (80.000 de euro) la venituri de 5,9 mil. lei (1,7 mil. euro).
Compania este controlata de omul de afaceri Alexandru Bercea prin intermediul societatilor Codlea Arctic, Parc Industrial Nord si UTA Sys, care detin impreuna peste 99,9% din actiunile UTA SA.
Bercea controleaza prin mai multe societati care actioneaza concertat peste 65% din actiunile Imotrust Arad.
Dezvoltatorul imobiliar a incheiat anul trecut cu un profit net de circa 6,6 mil. lei (2 mil. euro), cu 57% mai ridicat decat cel obtinut in 2006.
Dupa primele trei trimestre din 2007, profitul net al Imotrust se cifra la 15,5 mil. lei (4,5 mil. euro), de peste trei ori mai ridicat decat in aceeasi perioada a anului anterior.
Compania a vandut in perioda ianuarie-mai din 2007 actiuni proprii reprezentand 24,4% din capitalul social pentru suma de 22,1 mil. lei (6,6 mil. euro), care va fi repartizata la rezervele societatii.
Imotrust vrea sa distribuie actionarilor dividende in valoare de peste 5 mil. lei (1,4 mil. euro) din profitul anului precedent. Valoarea dividendului brut aferent unei actiuni este de 0,0238 lei, reprezentand circa 2,5% din pretul la care aceste titluri s-au tranzactionat la finele saptamanii trecute, de 0,955 lei/actiune.
La acest nivel, valoarea de piata a Imotrust este de peste 56 mil. euro, incluzand actiunile emise in urma majorarii de capital care nu s-a finalizat.
Valoarea proiectelor desfasurate in acest an de Imostrust si subsidiarele sale, Bermo Group, Parc Industrial Combinat, Sucus Oradea, Crei SA din Cluj, sunt estimate la 108 mil. lei (30,8 mil. euro), profitul aferent anului 2008 fiind prognozat sa atinga 20 mil. lei (5,7 mil. lei). Conducerea Imotrust estimeaza ca activele societatii vor creste cu 20% in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO