Burse - Fonduri mutuale

Impact negociaza vanzarea unui proiect rezidential inainte de finalizare

Impact negociaza vanzarea unui proiect rezidential inainte de finalizare

Dan Ioan Popp, directorul general si actionarul principal al Impact: In zona de nord a Capitalei exista o criza acuta a numarului de camere disponibile. Pe zona de birouri, majoritatea cladirilor vizeaza clienti mijlocii si mari, oferta pentru micii intreprinzatori fiind foarte redusa.

17.05.2009, 18:14 26

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) negociaza cu un investitor prezent pe piata romaneasca vanzarea ansamblului rezidential Quartz din Bucuresti, a carui valoare va fi de 7 milioane de euro la finalizare.

"Daca avem un raspuns favorabil din partea unui investitor specializat, o sa vindem proiectul la pachet", a spus Dan Ioan Popp, directorul general si actionarul principal al Impact.
Programat initial sa aiba 98 de apartamente, proiectul a intrat intr-o faza de ajustare, astfel ca numarul unitatilor va fi redus. Popp a precizat ca proiectul, care va cuprinde sapte blocuri, va fi finalizat pana la sfarsitul anului, dar ar putea fi vandut si intr-o faza intermediara. La finalizare, valoarea de piata a proiectului va fi de sapte milioane de euro.
 
Dezvoltatorul pregateste intrarea pe hoteluri
Pentru diversificarea portofoliului, dezvoltatorul imobiliar se va extinde si pe pe segmentul hotelier si pe cel de birouri, proiecte pentru care au fost efectuate deja studii de fezabilitate.
Compania vizeaza unitati hoteliere de doua-trei-patru stele si cladiri de birouri pentru micii intreprinzatori. Unitatile ar putea avea in jur de 200 de camere fiecare, cu o valoare de piata de 30-40.000 de euro pe camera, potrivit lui Popp.
"In zona de nord a Capitalei exista o criza acuta a numarului de camere disponibile. Pe zona de birouri, majoritatea cladirilor vizeaza clienti mijlocii si mari, oferta pentru micii intreprinzatori fiind foarte redusa. Vrem sa venim in sprijinul intreprinzatorilor, prin constructia de spatii de birouri mici, la preturi atractive", a spus Oana Trifu, manager pentru relatia cu investitorii la Impact.
Cifra de afaceri a dezvoltatorului imobiliar a scazut in primul trimestru cu 8,5%, de la 17,73 mil. lei in perioada ianuarie-martie 2008 la 16,34 mil. lei.
Profitul net al companiei s-a diminuat de la 5,13 mil. lei la 1,28 mil. lei, in conditiile in care veniturile au scazut de la 50,44 mil. lei la 32,79 mil. lei.
Impact estimeaza scaderea veniturilor cu 47% in acest an, de la 254,4 mil. lei la 134,6 mil. lei, si reducerea cu 60% a profitului brut, la 4,1 mil. lei, de la 10,28 milioane de lei in 2008. Afacerile sunt estimate sa atinga un nivel de 102,7 mil. lei, in scadere cu 32% fata de 2008, cand au totalizat 151,6 milioane de lei.
Actiunile Impact au inchis sedinta de tranzactionare de vineri in crestere cu 5,52% pana la un pret de 0,32 lei/titlu, raportand o capitalizare de 15,5 mil. euro. In 2009, actiunile dezvoltatorului s-a apreciat cu 57%.
"Evolutia bursei a anuntat criza si ar trebui, teoretic, sa dea si semnalele de revenire a economiei, doar ca, in cazul Romaniei, piata de capital are o dimensiune redusa si nu este reprezentativa. Piata de capital romaneasca este in mare parte 'un implant', a fost un proiect pilot si in mare parte ramane un proiect pilot", a spus Popp.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels