Burse - Fonduri mutuale

Impact, obligat în instanţă la plata a 32 de milioane de lei

Impact, obligat în instanţă la plata a 32 de milioane de lei

Autor: Andrei Chirileasa

02.11.2012, 00:07 2070

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) a fost obligat de Tribunalul Bucureşti la plata sumei de 32,4 mil. lei (7,2 mil. euro) către firma de con­strucţii Romconstruct Ploieşti, aflată în insolvenţă, potrivit unui anunţ publicat de companie pe bursă. Suma este mai mare decât capitalizarea actuală a Impact, care este de 26 mil. lei (5,8 mil. euro).

"Impact doreşte să asigure toţi investitorii, clienţii şi partenerii de afaceri că va uza de toate mijloacele legale îm­potriva acestei sentinţe", au declarat reprezentanţii Impact.

Romconstruct, care a fost contractor general al lucrărilor de construcţie a cartierului rezidenţial Greenfield din nordul Bucureştiului, dezvoltat de Impact, a revendicat în instanţă sume datorate de Impact pentru o serie de lucrări efectuate şi despăgubiri. Compania din Ploieşti este controlată de omul de afaceri Neculai Roşu.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Dan Ioan Popp şi de mai multe fonduri de investiţii, susţine însă că Romconstruct a avut întârzieri de peste 200 de zile la efectuarea lucrărilor şi a cerut într-un alt dosar daune de 16 milioane de lei. Romconstruct este în prezent în insolvenţă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO