Burse - Fonduri mutuale

Impact tinteste un profit de 4 ori mai mare

03.05.2007, 19:15 10

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Developer & Contractor si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 92,9 mil. lei (27,7 mil. euro), de 3,8 ori mai mare, in lei, comparativ cu nivelul inregistrat anul trecut, potrivit bugetului votat de actionari. Actionarii au mandatat Consiliul de Administratie ca sa stabileasca caracteristicile unei emisiuni de actiuni noi, cuprinsa intre 30 si 100 mil. euro, sumele atrase urmand sa fie folosite pentru achizitia de terenuri si demararea unor proiecte din portofoliul societatii.
De asemenea, reprezentantii Impact au anuntat ca au primit oferte din partea unor fonduri straine de real-estate pentru participarea la proiecte rezidentiale.
In plus, societatea analizeaza intentia unor fonduri straine de a achizitiona un pachet minoritar de actiuni in cadrul Impact.
Compania estimeaza ca va obtine un profit operational de 27,5 mil. lei (8,2 mil. euro), diferenta de 65,4 mil. lei (19,5 mil. euro) reprezentand profitul din reevaluare inregistrat de companie la finele anului trecut conform normelor IFRS.
Impact estimeaza pentru acest an o crestere de peste doua ori a veniturilor totale, pana la nivelul de 290 mil. lei (86,6 mil. euro), in timp ce cheltuielile totale ar urma sa avanseze de 2,3 ori, pana la 262,8 mil. lei (78,4 mil. euro).
Anul trecut, compania a inregistrat un profit net de 18,29 mil. lei (5,2 mil. euro). Actionarii Impact au aprobat ca profitul net obtinut anul trecut sa fie trecut in rezervele companiei. Sumele din fondul de rezerva, care au trebui sa se ridice la 35 mil. lei (10,5 mil. euro), ar urma sa fie folosite pentru majorarea capitalului social si distribuirea de actiuni gratuite, aceasta decizie urmand sa fie luata in cadrul unei Adunari Generale a Actionarilor viitoare.
Actiunile Impact au inchis ultima sedinta de tranzactionare la pretul de 0,8 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 123,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO