Burse - Fonduri mutuale

Intercapital face inca un pas spre listare: 1,2 mil. euro

17.10.2007, 19:55 15

Intercapital Invest a aprobat o noua majorare de capital social in acest an, avand in plan strangerea a 4 mil. lei (1,2 mil. euro) de la actionari. A doua majorare din 2007 va duce valoarea capitalului social la 2 mil. euro (6,75 mil. lei) si este inca un pas pe care societatea de brokeraj il face in vederea listarii la Bursa prevazuta pentru anul 2010.
Banii vor fi folositi in investitii directe pe Bursa, la finantarea proiectelor deja existente si la dezvoltarea retelei de sucursale din tara, conform reprezentantilor.
"Adunarea Generala a aprobat deja o noua majorare de capital, iar cele 4 mil. de lei vor fi folosite in investitii pe Bursa, dar si la proiectele pe care deja le desfasuram", spune Razvan Pasol, directorul general si presedintele Intercapital Invest.
Societatea de intermediere a mai realizat anul acesta o capitalizare, majorandu-si capitalul social cu 0,6 mil. euro (2 mil. lei).
Daca pana in 2010 nici un alt intermediar nu va ajunge pe Bursa, Intercapital are toate sansele sa devina a doua casa care se deschide pietei, dupa cei de la Broker Cluj.
"Noua majorare face parte din planul de listare pe Bursa in 2010 si pentru asta trebuie sa ajungem in parametrii ceruti de piata", spune Pasol.
Intercapital este detinuta in proportie de 58,42% de Fondul Romano-American de Investitii, iar Eugen Voicu, directorul de investitii de la Certinvest, este actionar cu 31,9% din titluri.
Intercapital este unul dintre cei mai importanti brokeri de pe segmentul retail al serviciilor de intermediere la Bursa, si ocupa locul 11 in topul celor mai activi intermediari de la Bucuresti, in ordinea valorii tranzactinate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO