Burse - Fonduri mutuale

Investitorii americani şi-au pierdut orice încredere: Indicele Dow Jones se prăbuşeşte cu 10%, în cea mai abruptă scădere de la criza financiară din 1987

Investitorii americani şi-au pierdut orice încredere:...

Autor: Ştefan Stan

12.03.2020, 22:24 531

Indicele Dow Jones se prăbuşeşte cu 10%, în cea mai abruptă scădere de la criza financiară din 1987. Şi indicii S&P 500 şi Nasdaq au înregistrat scăderi la fel de puternice, S&P 500 scăzând cu 9,51%, în timp ce Nasdaq a înregistrat un declin de 9,43%.  

Acţiunile americane şi-au continuat joi prăbuşirea, după ce tranzacţionarea a fost temporar oprită în cursul şedinţei pentru a doua oară săptămâna aceasta. Prăbuşirea vine în ciuda deciziei Rezervei Federale de a oferi finanţări de 1,5 trilioane de dolari pentru a păstra lichiditatea în pieţele financiare. 

Scăderea vine în contextul temerilor generate de o posibilă recesiune la nivel mondial din cauza coronavirusului, dar şi din cauza anunţului făcut de preşedintele Donald Trump, care a interzis intrarea europenilor în SUA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO