Burse - Fonduri mutuale

Bursa a scăzut cu 0,6%, pe unul dintre cele mai reduse rulaje din acest an

Bursa a scăzut cu 0,6%, pe unul dintre cele mai reduse rulaje din acest an

Autor: Stefan Musgociu

19.11.2010, 16:51 21

Bursa a scăzut cu 0,58% vineri, într-o piaţă liniştită şi încare majoritatea investitorilor au continuat să adopte poziţii deaşteptare, astfel că BVB a înregistrat una dintre cele mai reduselichidităţi din acest an, de numai 4,1 milioane lei, scrie

MediafaxBusiness

.


Piaţa a fost pe scădere încă din primele minute, însă variaţiileau fost reduse, în condiţiile în care investitorii au introdusordine de tranzacţionare pentru volume mici de acţiuni.

La finalul sesiunii, indicele BET, al celor mai lichide zecetitluri, se plasa cu 0,71% sub nivelul de joi, iar acţiunile celorcinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au dus indiceleBET-FI cu 0,34% sub referinţă.

Variaţii uşoare au consemnat şi titlurile companiilor dinsectorul energetic, astfel că indicele BET-NG a scăzut cu0,47%.

În acest context, indicele extins al bursei, BET-XT, caresintetizează evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie delichiditate, inclusiv SIF-urile, a înregistrat un recul de0,6%.

Rulajul pieţei acţiunilor, de numai 4,1 milioane lei (968.000 deeuro), a fost de aproape trei ori mai redus decât valoarea cumulatăa transferurilor din sesiunea anterioară, de 11,7 milioane lei (2,7milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO