Burse - Fonduri mutuale

Ioan Cuzman cedeaza in fata investitorilor: Claudiu Silaghi si Dragos Bilteanu au fost numiti in Consiliul de Administratie al SIF1

24.01.2010, 23:07 207

SIF Banat-Crisana (SIF1) a alesvineri doi membri provizorii in Consiliul de Administratie,Claudiu-Eugen Silaghi, care mai ocupa functia de membru in CA laBanca Transilvania, si Dragos-George Bilteanu, directorul generalal traderului de energie Romenergo, dupa ce in urma cu un anconducerea SIF1 a intrat in conflict cu un grup de investitori dincare faceau parte si cei doi, care urmareau sa preia controlulConsiliului de Administratie.

In aprilie 2009, conducerea SIF1 asuspendat drepturile de vot aferente unui pachet de 16,5% dinactiuni pe motiv ca detinatorii acestora ar fi actionat in modconcertat cu Banca Transilvania si persoane din conducereaacesteia. Din grupul respectiv faceau parte Horia Ciorcila, ClaudiuSilaghi, Dragos Bilteanu, precum si Doru Lionachescu, partenerulprincipal al casei de investitii Capital Partners, precum si altiinvestitori si chiar fonduri de investitii straine.

In urma acestei decizii, care astarnit proteste si un sir lung de procese cu actionarii, HoriaCiorcila, presedintele Bancii Transilvania, a fost singurulinvestitor care a prins un loc in Consiliul de Administratie alSIF1, restul locurilor in CA fiind adjudecate de persoane dincadrul SIF, iar Ioan Cuzman si-a pastrat functia de presedinte alSIF1. Ciorcila a demisionat ulterior in semn de protest. Al doilealoc s-a eliberat in urma demisiei lui Carmen Dumitrescu, ea ocupandsi functia de director general adjunct al SIF1.

La adunarea generala anunala aactionarilor, SIF Banat-Crisana ar putea alege doi administratoricare sa ocupe permanent posturile vacante in urmatorii treiani.

Disputa de la SIF1, cea maiputernica de pana acum dintre actionarii si conducerea uneisocietati de investitii financiare (SIF), are ca miza administrareaactivelor de peste 360 mil. euro ale SIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO