Burse - Fonduri mutuale

Isac, Estinvest: Va fi o perioadă de acumulare în domeniul energiei

Autor: Ioana Tudor, Luciana Georgescu

12.09.2014, 00:06 727
Companiile din sectorul energetic listate pe bursa de la Bucureşti vor con­tinua să fie o oportunitate pentru in­ves­ti­tori şi în a doua jumătate a anului. Com­pa­nia care va fi „o poveste de suc­ces“ anul acesta este grupul de dis­tri­buţie Elec­trica (EL), se aşteaptă Lucian Isac, director general al firmei de bro­keraj Estinvest.
 
„Avem o fereastră de oportunitate creată de cele trei oferte ale statului care au atras interesul investitorilor către piaţa de capital. Au fost în prin­ci­pal din domeniul energiei emitenţi noi listaţi, şi în continuare va fi o perioadă de acu­mu­lare pe domeniul energiei până la finele anului. Electrica şi Rom­gaz sunt so­cie­tăţi care nu ar trebui să lipsească din por­to­foliul niciunui in­ves­titor“, a spus Lucian Isac, prezent ieri la emisiunea ZF Live.
 
Potrivit acestuia, Romgaz repre­zintă „profit pur“ şi va oferi surprize mari anul viitor, în timp ce Trans­elec­trica şi-ar putea creşte businessul, de­ve­nind şi mai atrăgătoare pentru in­ves­titori. Acţiunile Transelectrica au fost ve­deta din energie a acestui an, cu o creş­tere de peste 53% de la începutul anului.
 
Isac consideră că la evoluţia ac­ţiu­ni­lor Transelectrica din acest an au con­tri­buit interesul investitorilor străini, pre­cum şi creşterea producţiei de ener­gie verde şi faptul că societatea deţine mo­no­polul în transportul de electri­ci­tate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO