Burse - Fonduri mutuale

Julius Baer detine 9,6% din Condmag Brasov

19.06.2006, 22:03 18

Fondul de investitii american Julius Baer International Equity Fund a fost raportat cu o participatie de 9,62% din actiunile Condmag Brasov, companie specializata in constructia conductelor magistrale de transport, conform informatiilor aparute vineri pe RASDAQ.
Mai multe fonduri de investitii straine, dar si unele dintre SIF-uri au cumparat pachete importante de actiuni Condmag in ultima perioada, compania incepand demersurile pentru trecerea de pe RASDAQ pe platforma Bursei de Valori. Actionarii Condmag Brasov au aprobat vineri transferul actiunilor companiei de pe piata RASDAQ la Categoria I a Bursei. Dupa definitivarea procedurii de listare la Categoria I a BVB, Condmag va incepe procesul de promovare la categoria Plus a BVB.
Julius Baer este unul dintre cele mai mari fonduri straine active la Bursa. La inceputul anului, plasamentele fondului pe piata romaneasca se ridicau la 219 milioane de dolari (circa 175 mil. euro). Fondul detine pachete importante de actiuni la Petrom si BRD, cele mai mari companii de la Bursa, dar are si participatii importante la Biofarm Bucuresti, Compa Sibiu, Impact Bucuresti, Socep Constanta si Asirom Bucuresti. De asemenea, fondul controleaza cate 1% din actiunile fiecareia din cele cinci societati de investitii financiare (SIF), conform ultimei raportari disponibile.
Un alt fond care a cumparat in ultima perioada actiuni Condmag este Middle Europe Investment Fund (MEI), care detine 6% din actiunile Condmag. SIF Moldova a achizitionat, de asemenea, 1% din titlurile companiei.
Vanzatorul a fost Mihai Craciun, unul din principalii actionari ai societatii, care si-a redus treptat in ultimele luni participatia detinuta in cadrul Condmag, de la 37,5% la circa 1,5% din actiuni. Principalul actionar al companiei este Pompei Hadarean, care are circa 38% din capital. Capitalizarea bursiera a companiei este de circa 39,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO