Burse - Fonduri mutuale

Kandia-Excelent, actionarii au aprobat majorarea capitalului

02.04.2007, 18:02 34

Actionarii producatorului de dulciuri Kandia-Excelent au mandatat Consiliul de Administratie sa majoreze capitalul social al companiei cu maximum 50% fata de nivelul actual prin emisiune de actiuni noi, intr-o perioada de un an.
Kandia-Excelent are un capital social de 12,06 milioane de lei (3,54 milioane de euro), impartit in 120,6 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. Viitoarea majorare de capital ar urma sa aiba o valoare de maximum 6,03 milioane de lei (1,77 milioane de euro).
Actionarii Kandia-Excelent au mai aprobat formal preluarea diviziei de produse zaharoase a Kraft Foods in cadrul unei tranzactii de pana la 10 milioane de euro. Finantarea tranzactiei, care a fost avizata recent de Consiliul Concurentei, ar urma sa fie asigurata prin contractarea unui credit. Divizia preluata de Kandia-Excelent are in portofoliu marcile Silvana si Sugus.
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea diviziei de produse zaharoase a Kraft Foods de catre Kandia-Excelent, dupa ce Kandia s-a angajat sa renunte la clauzele de exclusivitate de marca in relatia cu distribuitorii pana la sfarsitul lunii mai a acestui an.
Actionarii Kandia-Excelent au mai luat cunostinta de demisiile lui Alfred Pail si Peter Weintierl din functiile de administratori.
Kandia-Excelent a inregistrat anul trecut un profit net de 26,6 milioane de lei (7,5 milioane de euro), de peste 4 ori mai mare, in lei, fata de nivelul inregistrat in 2005. Cresterea profitului s-a datorat, in special, vanzarii unor active in ultimul trimestru din 2006.
Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat anul trecut la 122,4 milioane de lei (34,7 milioane de euro), in scadere cu circa 2% in lei, dar in crestere cu 0,1% in euro fata de 2005.
Kandia-Excelent este controlata de banca austriaca Meinl Bank, care detine 93,12% din titluri, din care 9,16% in nume propriu si restul prin intermediul vehiculului de investitii Axis Investments, potrivit informatiilor disponibile pe piata.
Meinl Bank face parte din grupul austriac Julius Meinl, o afacere de familie, fondata in urma cu aproape 150 de ani, cu activitati in domeniul cafelei si al dulciurilor.
Actiunile Kandia-Excelent se tranzactioneaza la categoria a II-a a Bursei de Valori, ultimul pret de tranzactionare fiind de 1,85 lei/actiune.
Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la peste 65 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO