Burse - Fonduri mutuale

La ce se uită fondurile de private-equity când investesc într-o companie

La ce se uită fondurile de private-equity când investesc într-o companie

Autor: Adriana Rosoga

29.09.2010, 11:16 31

Pentru ca o companie să fie atractivă pentru fondurile deprivate equity trebuie să aibă un business cu perspective foartemari de creştere şi planuri ambiţioase de dezvoltare rapidă, unprodus sau un serviciu cu un grad înalt de competitivitate şi cuposibilităţi foarte mari de valorificare, iar acţionarii să fiedispuşi să vândă o parte din acţiuni.

"Fondurile de private equity devin parteneri în companii. Ca săfiţi atractivi pentru un private equity trebuie să fiţi o companieîn expansiune, nu un business plafonat, să aveţi produse sauservicii care să vă diferenţieze, un management bun şi o experienţăîn business-ul respectiv", a spus Cristian Nacu, partener alEnterprise Investors, în cadrul conferinţei "Ce am învăţat de peurma crizei", organizată de Ziarul Financiar la Mamaia încolaborare cu fondul de investiţii Enterprise Investors în cadrulcăreia au fost premiate cele mai performante companii dinDobrogea-Moldova.

ZF nominalizează şi acordă trei premii în fiecare an pe regiunicompaniilor cu o cifră de afaceri de peste 40 mil. lei (10 mil.euro) care sunt pe profit şi care înregistrează salturiimpresionante în business. Ziarul Financiar şi-a propus să vadă cumau evoluat într-o perioadă de criză aceste companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO