Burse - Fonduri mutuale

Lovitură de teatru la Bursa de la Bucureşti: Un investitor român de 94 de ani a ajuns să deţină 5% din Oil Terminal Constanţa, principalul terminal de petrol al României. De la începutul anului, acţiunile Oil Terminal s-au dublat

Lovitură de teatru la Bursa de la Bucureşti: Un...

Autor: Liviu Popescu

02.03.2017, 15:45 6206

​Dumitrescu Sebastian Valentin, 94 de ani, a cumpărat pe 27 februarie un pachet de aproximativ 12 milioane de acţiuni la Oil Terminal Constanţa, cel mai mare operator în vehicularea produselor petroliere la Marea Neagră, el majorându-şi participaţia de la 3,3% la 5,4%.

Astfel, deţinerea sa, mai mare de 5% a fost raportată pe Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde sunt tranzacţionate acţiunile Oil Terminal.

Veteranul investitor are un număr de 32 milioane de acţiuni la OIL Terminal ceea ce înseamnă o deţinere de aproximativ 6 milioane de lei (1,3 mil. euro).

​ZF a scris ieri că Fondul Proprietatea şi-a redus deţinerea la companie de la 5,4% la 3,8%, ceea ce a determinat creşterea preţului acţiunilor OIL cu 15% faţă de şedinţa precedentă, la maximul din 2013 încoace. Fondul a vândut la preţul de 0,151 lei/acţiune. Principalul acţionar la Oil Terminal este statul român. 

Astăzi o acţiune Oil Terminal se tranzacţionează la 0,19 lei, în creştere cu 9% faţă de şedinţa precedentă, evoluţie pozitivă determinată în mare parte de faptul că Oil Terminal, companie de stat, ar putea să plătească dividende cu randament de doua cifre.P otrivit unui dividend de 0,024 lei estimat de Intercapital din profitul pe anul 2016, randamentul actual al dividendelor ar fi de circa 12%. 

De la începutul anului, acţiunile Oil Terminal s-au dublat.  

 

*Dacă nu este nicio greşeală în anunţul publicat pe bursă, investitorul are 94 de ani. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO