Burse - Fonduri mutuale

Lulache: Listarea FP este posibila in 2009

24.03.2009, 19:08 24

Dana Lulache, directorul general al Fondului Proprietatea, a declarat ca in ciuda amanarilor care au intervenit in procesul de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, listarea Fondului este posibila anul acesta. De asemenea, ea a solicitat in mod explicit numirea unui administrator.

Alegerea administratorului Fondului Proprietatea a fost suspendata pana cand Guvernul va comunica o decizie privind modul de continuare a procedurii de selectie.
Enache Jiru, presedintele Comisiei de Selectie, a declarat pentru ZF ca nu va fi respectat calendarul facut public in luna decembrie 2008 in care era specificat ca administratorul desemnat va intra efectiv in atributii in aprilie-mai 2009. Astfel o intarziere a procesului de selectie a administratorului duce implicit la o intarziere a momentului listarii.
Daniela Lulache a mai declarat ca Ministerul Finantelor Publice va lua in scurt timp o decizie privind capitalul social subscris, dar nevarsat la FP. Ea a explicat ca in cazul anularii actiunilor pentru care nu s-au platit sumele corespunzatoare, Guvernul va emite o ordonanta de urgenta, iar in varianta completarii sumelor pentru actiunile subscrise se va aproba o hotarare de guvern.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO