Burse - Fonduri mutuale

Mechel Targoviste a finalizat o investitie de 14 mil. $

22.02.2007, 18:14 18

Producatorul de otel Mechel Targoviste, parte a grupului siderurgic rus Mechel, va finaliza pana la inceputul lunii martie lucrarile de punere in functiune a masinii de turnare continua a taglelor, valoarea investitiilor pentru reconstructia masinii ridicandu-se la circa 14 milioane de dolari (10,7 milioane de euro), potrivit reprezentantilor companiei.
Noua masina de turnare continua va produce materia prima utilizata in cadrul combinatului de la Targoviste si va avea o capacitate instalata de 500.000 de tone de tagle (produs primar din otel - n. red.) pe an. Punerea in functiune a acestei masini va reduce substantial coeficientul de consum de otel lichid si va contribui la scaderea costurilor de productie ale Mechel Targoviste.
Modernizarea instalatiei de turnare continua va da posibilitatea turnarii intregului sortiment de marci de otel produse in combinat, inclusiv oteluri slab aliate si aliate. Prin acest program de modernizare s-a realizat practic modificarea tehnologiei de turnare si largirea gamei dimensionale si sortimentale de produse.
Modernizarea masinii de turnare continua s-a efectuat in cadrul unui amplu proces de modernizare a combinatului de la Targoviste implementat de grupul rus Mechel.
Combinatul Mechel Targoviste a reusit sa treaca pe profit anul trecut, dupa cinci ani in care a inregistrat pierderi. Compania a raportat un profit net preliminar de 8,96 milioane de lei (2,54 milioane de euro), fata de pierderi de 56,8 milioane de lei (15,7 milioane de euro) in 2005. Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 6%, pana la 646,8 milioane de lei (183,5 mil. euro).
Grupul Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia in domeniul de minerit si siderurgie. Compania este listata pe Bursa de la New York. Grupul mai detine in Romania combinatul Mechel Campia Turzii.
Actiunile Mechel Targoviste sunt listate la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Acestea au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la pretul de 6 lei/ actiune, capitalizarea companiei ridicandu-se la peste 122 mil. euro. Valoarea de piata a companiei s-a majorat de peste 10 ori in ultimele 6 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO