Burse - Fonduri mutuale

Mittal Steel Galati a revenit pe profit in 2006 in ciuda reducerii usoare a vanzarilor

10.05.2007, 20:06 18

Combinatul siderurgic Mittal Steel Galati, parte a grupului Arcelor Mittal, a inregistrat anul trecut un profit net de 167 mil. lei (47,3 mil. euro), comparativ cu pierderi de 161 mil. lei (44,4 mil. euro) in 2005. Revenirea pe profit a fost facilitata de orientarea catre produse cu valoare adaugata mai mare si de reducerea costurilor de productie.
Cifra de afaceri a companiei a inregistrat o usoara scadere, de la 6,35 mld. lei (1,75 mld. euro) in 2005, la 6,08 mld. lei (1,72 mld. euro) in 2006.
"Scaderea cifrei de afaceri se datoreaza unei reduceri a livrarilor cu 5-6%, determinata in principal de vremea rea care ne-a ingreunat livrarile pe apa la inceputul anului si de oprirea unui furnal pentru reparatii capitale", a declarat Augustine Kochuparampil, CEO, Mittal Steel Galati.
"Ne-am concentrat insa pe produse cu o valoare adaugata mai ridicata si am beneficiat si de reducerea costurilor cu materiile prime cu circa 3%, astfel ca am reusit sa crestem marjele de profit", a mai precizat Kochuparampil.
El a precizat ca grupul Arcelor Mittal are in vedere transformarea combinatului de la Galati intr-un centru de excelenta pentru productia de produse plate, Mittal Steel Galati realizand circa 30% din productia totala a grupului pe acest segment.
Pentru acest an, Mittal Steel Galati are in vedere investitii de circa 100-120 mil. dolari (peste 75 mil. euro) pentru optimizarea operatiunilor si conformarea la normele de mediu. Compania va derula 13 proiecte de mediu in urmatorii doi ani, valoarea investitiilor necesare fiind de peste 50 mil. dolari (38 mil. euro).
De asemenea, Mittal Steel Galati are in vedere un parteneriat cu un producator de energie, care sa asigure aprovizionarea cu electricitate a combinatului. O optiune analizata este facilitarea unei investitii greenfield intr-o unitate de productie situata in perimetrul combinatului.
Investitiile totale realizate la Mittal Steel Galati dupa privatizare s-au ridicat la circa 450 mil. dolari (340 mil. euro), investitiile de mediu depasind 76 mil. dolari (58 mil. euro).
Mittal Steel Galati si-a redus anul trecut numarul de angajati cu circa 1.000, la 15.000, estimand o scadere similara pentru acest an, in conditiile in care compania intentioneaza sa externalizeze o parte din activitatile auxiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO